guerilla napisał/a:odwracanie na 8 bitach mija się z celem całkiem
Pozdrawiam
6x6  -  24x36  -  FF  -  APS-C - malutki dron
K10D+kit/H44m4/H44K/  Samyang500Preset/FA80-320
+FED3+FED4/Jupter12 
+Start66S 
Nie wycinajmy exifów

Cytatodwracanie na 8 bitach mija się z celem całkiem. To już lepiej oglądać zdjęcia w negatywie.
Cytatm, mam prośbę. Czy mógłbyś przetestować na tej samej klatce negfix7 i dorzucić dla porównania?

m napisał/a:wyszło coś takiego:
                Dołączył: 16 Lis 2010lobo napisał/a:m napisał/a:wyszło coś takiego:
Jeśli możesz to wystaw gdzieś surowego nieodwróconego TIFFa, najlepiej 16 bitów z tej klatki. Spróbuję to zrobić na swój sposób, ciekawe jak mi wyjdzie.

K10D+kit/H44m4/H44K/  Samyang500Preset/FA80-320
+FED3+FED4/Jupter12 
+Start66S 
Nie wycinajmy exifów

Od dzisiaj tylko dwa Olympusy, Canon. Do Rollei-a przyssała się mała.

Dołączył: 16 Lis 2010Cytatm, może na początek tam gdzie się da użyj funkcji GEGLa, przynajmniej operacje będą robione w 16 bitowej przestrzeni.
 . funkcje GEGLa nie są wyróżnione w bazie procedur w żaden sposób (a może są, tylko źle szukałem). z drugiej strony, przy ustawianiu koloru np. pierwszoplanowego składowe podaje się w postaci zmiennoprzecinkowej (.0 - 1) - może więc przechodzenie na GEGLa odbywa się na zasadzie podmiany istniejących procedur.
 . funkcje GEGLa nie są wyróżnione w bazie procedur w żaden sposób (a może są, tylko źle szukałem). z drugiej strony, przy ustawianiu koloru np. pierwszoplanowego składowe podaje się w postaci zmiennoprzecinkowej (.0 - 1) - może więc przechodzenie na GEGLa odbywa się na zasadzie podmiany istniejących procedur.