kilka puszek kilka słoików i jeden flakon
PF
Yashica Mat124, Canon 100d
Eldred napisał/a:joker333, rykoszety mogą mi przeszkadzać, pomieszczenia nie mam bardzo dużego, a ściany zielone więc sam rozumiesz.
kilka puszek kilka słoików i jeden flakon
PF
Od Zenita ABTOMATA do K20D
Od Heliosa 44K i Zenitara do SMC, fan Tamrona
od widła do powidła;-)
od widła do powidła;-)
joker333 napisał/a:campanelli napisał/a:
Ostatnio zrobiłem sobie dyfuzoro-przedłużacz do lampy wbudowanej pod FA 50/2.8 macro.
Efekty są powalające:)))
poka jak to wygląda i efekt
Pentax KP z limitedami i trochę staroci.
https://www.instagram.com/tk_cmp/
od widła do powidła;-)
, uwierz mi, trafiona, na miniaturce nie widać a jest ekstremalnie mała GO, próbowałem używać mniejszej mocy lampy żeby nie naświetlić tła, ale chyba to nie tak działapyciar napisał/a:Ostatnie 2 foty fajne, pierwsze nietrafiona ostrość ale przy 85mm i 1.4 czasem tak bywa.
pyciar napisał/a:W oczach modelki widać że środek parasolki świeci dużo mocniej od brzegów. jak się da to ustaw zoom lampy na szeroki kąt i użyj rozpraszacza/stofena/cokolwiek.
jak widać na zdjęciu parasolka ma tłumik więc nie mogę cofnąć lampy, trzeba by jej światło jakoś rozproszyć, więc albo kabel synchro i zoom, albo może po prostu wsadzić na lampę lightsphere'a? Powinien rozprowadzić światło po całej parasolce, straty światła się nie boję bo i tak na 1/16 robię.pyciar napisał/a:Cofnięcie lampy na mocowaniu też może sporo pomóc. Żeby to sprawdzić możesz na próbę przymocować lampę do drążka parasolki czymkolwiek (taśma klejąca/malarska, albo gumą z kulką )
no właśnie myślałem o tym, tylko musze jeszcze znaleźć jakieś mocowanie do blend, które się będzie dało założyć na mój stary statyw aparatowy.tomekl napisał/a:Teraz poszukaj blendy bu dośwuatlić gdzie trzeba;-)
a masz? to super! jak nie to pokombinuj poszukaj w lodówce pudełeczka po jogurcie, kubka jednorazowego itp.Eldred napisał/a:może po prostu wsadzić na lampę lightsphere'a?
Eldred napisał/a:
Chyba będzie trzeba sprzedać phottixa i kupić kabel synchro.
od widła do powidła;-)
zapraszam!
k3II, k20d, 10-20, 16-50, 85, 8, af540, yn560
moje oczy są oczami wariata...