tatsuo_ki napisał/a:ulro, to nie wyobraźnia, to logiczne rozumowanie...
technik219 napisał/a:Tamto zdjęcie Ulro

No reason to get excited.
Arti napisał/a:I wiecie, jak sobie przypomnę, to w archiwach rodzinnych jest sporo zdjęć z pogrzebów. Pozowanych nawet przy otwartej trumnie.
heretyk
ulro napisał/a:technik219 napisał/a:
Tamto zdjęcie Ulro
Ja tylko zaznaczę, że autorem zdjęcia jest W. Eugene Smith

PK napisał/a:Przypomina wrażenia grzecznego małolata z wycieczki po prosektorium.

PK napisał/a:Tylko wspomnij czym zdjęcie było kiedyś (udokumentowanie istotnego wydarzenia
100 lat temu na pewno.... Fakt, teraz nawet na "Fryderykowe gale" przychodzą w trampkach i obszarpanych dżinsach,PK napisał/a:trzeba było odpowiednio się ubrać, ustawić, chwilę wytrwać w bezruchu- cała ceremonia)
Coś bardzo Ci ten małolat za skórę zalazłPK napisał/a:a czym jest teraz (durny pstry cyfróweczką przez przygłupiego małolata).

Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
technik219 napisał/a:, to byś miał trudności z zaśnięciem
technik219 napisał/a:Śmierć i pogrzeb w rodzinie zawsze jest istotnym wydarzeniem
technik219 napisał/a:Coś bardzo Ci ten małolat za skórę zalazł
 (odpowiednik "byłem w Wietnamie" z amerykańskich filmów...)
  (odpowiednik "byłem w Wietnamie" z amerykańskich filmów...)heretyk
Od dzisiaj tylko dwa Olympusy, Canon. Do Rollei-a przyssała się mała.
alkos napisał/a:memento mori - nie straszenie, a oswajanie śmierci.

Vera napisał/a:Długo patrzyłam na zdjęcie nr 13. Młoda dziewczyna, zdrowa cera, kolor życia widoczny w nieostrości jej otwartej klatki piersiowej.
Mogę powiedzieć że to zdjęcie mówi do mnie najwięcej.
„ fotografuję to, czego nie mam zamiaru malować, i maluję to, czego nie mogę 
sfotografować ”  - Man Ray
" życie to najokrutniejsza rzecz jaka może przytrafić się człowiekowi " - ja
Pentax K-r - 10-20 l 30 l 55 l 85
Yashica Electro 35 GSN - 45
Mamiya 645E - 55 l 80
me_how napisał/a:Przestańmy się bać, zacznijmy myśleć. Nie ograniczajmy się do wąskiego i bezpiecznego spektrum życia.
Cieszę się że są ludzie którzy to rozumieją i wbrew cenzurze i poprawności politycznej ukazują życie jakim jest, tu paradoksalnie ostatni jego etap, czyli śmierć.

„ fotografuję to, czego nie mam zamiaru malować, i maluję to, czego nie mogę 
sfotografować ”  - Man Ray
" życie to najokrutniejsza rzecz jaka może przytrafić się człowiekowi " - ja
 ) należy mieć się na baczności- nie z obawy na reakcję odbiorców, tylko alby uniknąć pozbawionego treści szokującego przekazu. [edycja] Inaczej nie jest się "głosicielem prawdy". artystą (czy kim tam jeszcze) a jedynie drobnym cwaniaczkiem, dążącym do sławy po trupach.
 ) należy mieć się na baczności- nie z obawy na reakcję odbiorców, tylko alby uniknąć pozbawionego treści szokującego przekazu. [edycja] Inaczej nie jest się "głosicielem prawdy". artystą (czy kim tam jeszcze) a jedynie drobnym cwaniaczkiem, dążącym do sławy po trupach.
heretyk
PK napisał/a:technik219 napisał/a:
, to byś miał trudności z zaśnięciem
nie sądzę.
 Szkoda, że zdjęcia nie mogą przekazywać wrażeń dostępnych dla innych zmysłów...
  Szkoda, że zdjęcia nie mogą przekazywać wrażeń dostępnych dla innych zmysłów...
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
                Dołączył: 15 Mar 2010Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme created by opiszon, powered with Bootstrap and VanillaJS.
Strona używa plików cookie. Jeśli nie zgadzasz się na to, zablokuj możliwość korzystania z cookie w swojej przeglądarce.
my.pentax.org.pl