Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
pawelek-79 napisał/a:za źródło światła służyła żarówka energooszczędna o temp.barwowej 5500K
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:Próbowałeś nie skanować lecz sfotografować negatyw jakąś cyfrówką?
Pozdrawiam
No dobra, a co z oryginalnym światłem ze skanera ? Może ono przeszkadza ? Bo nie sądzę, żebyś je wyłączył. Skanery z przystawkami do skanowania transparentnych materiałów po włączeniu przystawki z oświetleniem wyłączają oświetlenie do skanowania materiałów refleksyjnych.pawelek-79 napisał/a:Używałem do tego zwykłego płaszczaka, a za źródło światła służyła żarówka energooszczędna o temp.barwowej
No to musiałby pociąć negatyw na kawałki 24x36 mm, bo jak włoży go do środka ?plwk napisał/a:Może zeskanuj w paskach (z zachodzeniem po minimum 30%)
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Dada napisał/a:No to musiałby pociąć negatyw na kawałki 24x36 mm, bo jak włoży go do środka ?
Pozdrawiam
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Pozdrawiam
pawelek-79 napisał/a:Zastanawiam się, czy nie oświetlać przez jakiś niebieski filtr.
modern art = i could do that + yes, but you didn't
Dada napisał/a:No dobra, a co z oryginalnym światłem ze skanera ? Może ono przeszkadza ?
Pozdrawiam
pawelek-79 napisał/a:Mój skaner ma taką możliwość, bo ma przystawkę do skanowania filmów 135.
plwk napisał/a:Może zeskanuj w paskach (z zachodzeniem po minimum 30%) i złóż paski jakimś programem do panoram.
Pentax 645, MX, MZ5, Z1p, Ds, K-1, K-01, 750z, Q
plwk napisał/a:To na czym właściwie skanujesz?
plwk napisał/a:Może zeskanuj w paskach (z zachodzeniem po minimum 30%) i złóż paski jakimś programem do panoram.