CytatLogicznego myślenia.
"... i owoc żywota twojego je ZUS..."
jaad75 napisał/a:Logicznego myślenia.
Pare obiektywow, jakies tam body, filtry i statyw
Zapraszam do galerii: http://picasaweb.google.pl/Mad78s/
K-5IIs, K-5, K10D+D-BG2+KatzEye+0-ME53
DA10-17/3.5-4.5, DA12-24/4, FA31/1.8 Limited, FA35/2, FA43/1.9 Limited, FA50/1.4, FA77/1.8 Limited, DFA100/2.8 Macro, DA*200/2.8
AF-540 FGZ
jaad75 napisał/a:wiedząc, że nie zostanie naprawiony
jaad75 napisał/a:"Koraliki", to już jest totalna p***** i odsyłanie sprzętu na gwałt, tylko z tego powodu jest kompletnie nielogiczne, chyba, że komuś nie zależy na tym, by móc korzystać z aparatu.
Pare obiektywow, jakies tam body, filtry i statyw
Zapraszam do galerii: http://picasaweb.google.pl/Mad78s/
jaad75 napisał/a:Sam problem nie jest winą użytkowników
jaad75 napisał/a:natomiast to, że wysłali aparat do serwisu wiedząc, że nie zostanie naprawiony i pozbawili się możliwości robienia zdjęć przez ten czas ewidentnie jest ich winą.
jaad75 napisał/a:to, że wysłali aparat do serwisu wiedząc, że nie zostanie naprawiony i pozbawili się możliwości robienia zdjęć przez ten czas ewidentnie jest ich winą.
Rafał | K-3 | 23ltd | 43ltd | 77ltd | P100 | S 17-50 | S 100-300 | 8mm rybka| Metz 50 | Benro
wysłałem aparat w czasie gdy problem był cokolwiek dyskutowalny - na forum takim jak to można się było jedynie dowiedzieć że jest się świrem zbyt wiele wymagającym od sprzętu albo nie potrafiącym go obsługiwać.... zatem nie wiedziałem absolutnie, że naprawa będzie trwać tak długo.....jaad75 napisał/a:Sam problem nie jest winą użytkowników, natomiast to, że wysłali aparat do serwisu wiedząc, że nie zostanie naprawiony i pozbawili się możliwości robienia zdjęć przez ten czas ewidentnie jest ich winą.
Czy ktoś wie gdzie jest zielony guzik w nikonie....?
jaad75 napisał/a:
Tak, ukrywa, to jest ogólnoświatowy spisek...Kogoś mi to przypomina...
![]()
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
http://www.flickr.com/photos/szejkjorbuti/
K-5 i reszta
W Pentaxsie ?afuszejk napisał/a:czy komuś z Was wymieniono już body ze względu na problemy z AF?
PCS
K-r również wykazuje silny FF w żarowym, z tą różnicą, że tu większych szans na skorygowanie problemu firmwarem nie widzę - brak czujnika koloru w układzie AF.badur napisał/a:Jestem zdecydowany zmienić puchę na K-r za zwrotem części pieniędzy, chyba że będą w stanie naprawić to cholerstwo (przy okazji, rozumiem, że K-r nie wykazuje takich problemów???
DA10-17/3.5-4.5, DA12-24/4, FA31/1.8 Limited, FA35/2, FA43/1.9 Limited, FA50/1.4, FA77/1.8 Limited, DFA100/2.8 Macro, DA*200/2.8
AF-540 FGZ
jaad75 napisał/a:K-r również wykazuje silny FF w żarowym, z tą różnicą, że tu większych szans na skorygowanie problemu firmwarem nie widzę - brak czujnika koloru w układzie AF.
afuszejk napisał/a:Na ~ 70 wykonanych zdjęć mam grubo ponad 60% nietrafionych. Super, co? (...) coś takiego nigdy nie zdarzyło mi się z k200 i k20.
W niektórych korpusach spełnia i spełniał również w K-7, więc jest zapewne kwestią czasu dopracowanie oprogramowania na tyle, by działało również z resztą K-5. Jeśli czujnika nie ma, jedyny sposób na wprowadzenie biasu, to sprzężenie go z ręczną korekcją WB przed zrobieniem zdjęcia. Ewentualnie pozostaje kwestia zmian fizycznych w powłokach soczewek układu AF w kolejnych rewizjach modelu, by znieczulić go na podczerwień (kosztem mniejszej ogólnej wrażliwości na światło oczywiście).Raven napisał/a:A w K-5 jest i problemy też są, więc wygląda na to, że ten czujnik nie spełnia swojego zadania w wystarczającym stopniu![]()
AF-540 FGZ
PCS
Te dwa updaty były sprzed wykrycia problemu i były zapowiadane grubo wcześniej (drugi, czyli dodanie supportu dla SDXC, już w momencie podania oficjalnej specyfikacji). Skąd przekonanie? Jeśli nad tym pracują, to dajmy im w spokoju pracować. Nic wielkiego się nie dzieje, aparatem można nadal robić zdjęcia, a update wyjdzie jak będzie gotowy.badur napisał/a:Były już jednak 2 łatki i nic się za bardzo nie zmieniło
AF-540 FGZ
badur napisał/a:rbucz będzie przeprowadzał rozpoznanie bojem jako pierwszy
jaad75 napisał/a:więc jest zapewne kwestią czasu dopracowanie oprogramowania na tyle, by działało również z resztą K-5. Jeśli czujnika nie ma, jedyny sposób na wprowadzenie biasu, to sprzężenie go z ręczną korekcją WB przed zrobieniem zdjęcia.
badur napisał/a:Nie wiem gdzie miałem ślepia gdy pisałem peany na cześć.
Rafał | K-3 | 23ltd | 43ltd | 77ltd | P100 | S 17-50 | S 100-300 | 8mm rybka| Metz 50 | Benro
Ja wymieniałem w sklepie w którym zakupiłem. Dość długo czekałem bo tłumaczyli to tym że aparat jedzie do serwisu, tam wystawiają diagnozę i dopiero wtedy wymieniają na nowy. Nie wiem czy to faktycznie była prawda czy tylko sklep tak ściemniał ale dostałem nowy egzemplarz.afuszejk napisał/a:I teraz pytanie finalne, czy komuś z Was wymieniono już body ze względu na problemy z AF?
ZbyszekB napisał/a:dostałem nowy egzemplarz.