mygosia napisał/a:Smutno dzisiaj.
ME Super, SFXn, MZ-S, Olek OM2SP, Fuji X100F, K-01, MX-1, M 50/1,7, M 135/3.5, Panagor 28/2.8, Metz 58 i trochę fotośmieci,
YellowLabel napisał/a:Jestem totalnie zagubiony.
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Lepiej to nie planować kiedy w jakie relacje wchodzić, bo narzuca to pewne wzorce zachowań, dość niekorzystne, podobnie jak "idę na miasto szukać żony", zamiast "idę na miasto dobrze się bawić".Enzo napisał/a:Wchodzenie w bliższe relacje chyba lepiej odłożyć na później po przemyśleniu całej sprawy.
No właśnie chyba inni pisali że masz wpływ - przyszłość kreujesz swoim zachowaniem, nastawieniem etc w teraźniejszości. Nie możesz mieć wpływu na to na co wpływu nie masz :D I na nic więcej.Enzo napisał/a:I mogę powtórzyć to co napisali inni - na przeszłość nie masz wpływu.
Czemu tak sądzisz i instalujesz mu w głowie jakieś dziwne schematy ? Wg mnie taki sens jest. Bo niby czemu nie ? To że dziewczyna go rzuciła nie znaczy że musi wyzywać ją od dziwek etc. Po co ? Żeby się wkurzać i irytować ? Przejmować się czymś co nie ma i tak znaczenia ? Powinien myśleć o niej dobrze bo spędził z nią masę miłych chwil, to że zrobiła z nim to co zrobiła tych chwil nie przekreśla pod kątem przyjemności jakie z nich wyciągnął. Skreślanie tych lat byłoby bez sensu i powodowało włąśnie doła, więc po co to robić ?Enzo napisał/a:Brutalnie można powiedzieć, że nie ma sensu dobrze myśleć o ludziach którzy mają nas w d...
CytatCzemu tak sądzisz i instalujesz mu w głowie jakieś dziwne schematy ?
Zwykle to się tylko wydaje że pomaga, a w dłuższej perspektywie czasu okazuje się jednak że nie bardzo.YellowLabel napisał/a:Jeżeli komuś pomaga wyzwanie tej osoby i wykrzyczenie wszystkiego co Cie zabolało to niech to zrobi.
YellowLabel napisał/a:Ja wybrałem pożegnanie się z klasą, odwrócenie się na pięcie i wyjście.
mygosia, sprawa jest innej natury... Powinno się mówić o takich rzeczach jasno i na początku związku, nie chodzi mi o sms "dziś oglądam film z X i pewnie zaśniemy razem pod kocem". Mam przyjaciółki z którymi różnie spędzam czas, oglądamy filmy, gadamy do nocy (rana nieraz), ale osoba z którą jestem wie że może być mnie pewna i że dla mnie coś takiego to nic nadzwyczajnego, po prostu tak mam, tak lubie, tak robię , a Ona dowiedziała się o tym na początku i miała okazję i szansę by się nie zgodzić i odejść.mygosia napisał/a:Co do spania pod jednym kocykiem - nie chcę bronić dziewczyny, ale mi się osobiście to nie raz i nie dwa razy zdarzało.
Tak po prostu - jak z koleżanką. Ale musiałam ufać tym facetom. No i chyba sobie nie przypominam przypadku, żebym to robiła w momencie, kiedy byłam w związku. Ale nie wykluczam. Mam sklerozę.
I właśnie o tym mówiłem, nie dręcz się czymś co nie ma teraz już żadnego znaczenia.YellowLabel napisał/a:Dlatego też bardzo trudno mi uwierzyć, że była to pierwsza noc spędzona razem i że między nimi nie było nic fizycznego.
dlaczego masz cokolwiek przekreślać ?YellowLabel napisał/a:Ale nie mogę też przekreślić od razu 5 lat związku
To jest właśnie przykład autodręczenia.YellowLabel napisał/a:Bo może faktycznie był to przypadek, głupi zbieg okoliczności czy po prostu fatum jakie przyniósł piątek 13-tego
Rozstanie się z nią nie przekreśla tych lat które razem spędziliście - gęściej opisałem to już wyżej ze 2 czy 3 razy.YellowLabel napisał/a:A czemu przekreślać? Wiesz, nigdy nie tolerowałem zdrady i tolerować nie zamierzam. Jeżeli się okaże, że to nie był przypadek to już nigdy nie chcę się z nią widzieć. Mimo miliona przeprosin i zapewnień, że "to się nie potworzy".
taaa...bigt napisał/a:ale osoba z którą jestem wie że może być mnie pewna
SuperA|MX|*ist|MZ-5|MZ5n|Z1P|K-5IIs|
MotorA|Winder MX|BG-20|FG|FG|DBG4|
M40|A50|A35-70|
DA18-55|A35-70|DA*50-135|DA50-200|T28-200|S70-300|
AF220T|FTZ330|FTZ500|FGZ360|FGZ540 x 2|
--------------------
K100Ds->K10D->K20D->K-5->Km
bigt napisał/a:dlaczego masz cokolwiek przekreślać ?
Fajnie, nie ?pawgra napisał/a:
taaa...
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.