fotopentax  Dołączył: 05 Wrz 2006
Problem z softem Pentax Digital camera Utility 4
Mam problem z softem Pentax Digital camera Utility 4 do Pentax K-5 . Jeszcze wczoraj otwierałem nim RAWy z K-5 a dzisiaj program mimo wielokrotnych prób z różnymi plikami z różnych folderów nie otwiera się. Odinstalowałem program , zresetowałem kompa , zainstalowałem ponownie i dalej program nie otwiera się.

Pojawia się taki komunikat :

Sławek

zipzip  Dołączył: 06 Sty 2010
Spróbuj po odinstalowaniu programu pozbyć się jego resztek z systemowego rejestru.
Potem ponowna instalacja.

pszczołowaty  Dołączył: 07 Gru 2009
fotopentax, prawdopodobnie to pomoże ....
http://pentax.org.pl/viewtopic.php?p=737940#737940

Ściągnąłem aktualizację Pentax Digital camera Utility 4 wer. 4.35 / stara wersja 4.30 / . Wywaliłem program w " Dodaj usuń programy ". Potem wyszukiwarka na dysku C - 3 pliki z tą nazwą programu - usunąłem . Po restarcie , instalacja nowej wersji Pentax Digital camera Utility 4 wer. 4.35 i dalej to samo. Czyli jednak czeka mnie czyszczenie rejestru.

Pliku CheckInfo.ini nie ma na moim kompie ani też nie ma podanej ścieżki Dysk: \\ Documents and Settings \\ <Nazwa_użytkownika> \\ Ustawienia lokalne \\ Dane aplikacji \\ Pentax \\ Digital Camera Utility 4
Pliku i ścieżki nie ma mimo , że instalowałem nową wersję programu / wer. 4.35 /.

W każdym razie dzięki za pomoc .

Sławek

Pavlvs  Dołączył: 23 Lip 2011
fotopentax napisał/a:
Czyli jednak czeka mnie czyszczenie rejestru.

Do odinstalowania i usuwania resztek programów używam 'Revo uninstaller' i zawsze się sprawdza.

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
fotopentax napisał/a:
Pliku CheckInfo.ini nie ma na moim kompie ani też nie ma podanej ścieżki Dysk: \\ Documents and Settings \\ <Nazwa_użytkownika> \\ Ustawienia lokalne \\ Dane aplikacji \\ Pentax \\ Digital Camera Utility 4
Pliku i ścieżki nie ma mimo , że instalowałem nową wersję programu / wer. 4.35 /.
A włączyłeś wyświetlanie plików ukrytych i systemowych :?: :idea:

pszczołowaty  Dołączył: 07 Gru 2009
fotopentax napisał/a:

W każdym razie dzięki za pomoc .

ta lokalizacja i cytat z pentaxforums dotyczy xp, w siódemce był w innym miejscu na pewno musisz ręcznie wywalić ten "ini" :) to musi byc to.... :-) ))
--------
w tym wypadku reinstalcje i cleanery nie pomagały ... u mnie, trza ręcznie ;) i prawdopodobnie to rozszerzenie ini bedzie przypisane do ostatniego zdjęcia, które otwierał PPL DCU4

[ Dodano: 2012-05-21, 13:26 ]
http://www.pentaxforums.c...-problem-2.html
wygląda na to, że to ukryty plik

Podana ścieżka i ten feralny plik CheckInfo.ini odnalazły się po włączeniu opcji folderów " Pokaż ukryte pliki i foldery " CheckInfo.ini poszedł do kosza a program Pentax Digital camera Utility 4 działa . Dzięki za pomoc .
Sławek

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
fotopentax napisał/a:
feralny plik CheckInfo.ini odnalazły się po włączeniu opcji folderów " Pokaż ukryte pliki i foldery "
Coś mi się wydawało że tego nie odhaczyłeś ;-)

Skocz do: