Soosa napisał/a:założyłem sobie konto DBnet w Deutche
Soosa napisał/a:mają całkiem czytelny system transakcyjny
laaval napisał/a:Już kilka systemów widziałem i jak dla mnie mbank ma jeden z najgorszych
Kiedyś zrobię DOBRE zdjęcie...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
mój znajomy też sobie bardzo chwali ich system, ale nie może zdzierżyć opłat które mu naliczają...Cytatdla mnie najłatwiejszy do ogarnięcia jest system bzwbk, ale to nie dlatego że jest bardzo intuicyjny
Soosa napisał/a:nie może zdzierżyć opłat które mu naliczają...
Soosa napisał/a:DB nie wpycha na siłę kart zbliżeniowych - w przeciwieństwie do mBanku (obowiązkowa wymiana i wycofanie kart tylko chipowych) - płatności zbliżeniowe przerażają mnie - widzę już złodzieja idącego stacją metra i skanującego odpowiednio wzmocnionym czytnikiem karty pasażerów
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Soosa napisał/a:jeszcze jedna rzecz - DB nie wpycha na siłę kart zbliżeniowych - w przeciwieństwie do mBanku (obowiązkowa wymiana i wycofanie kart tylko chipowych)
Do 50 zl i tylko raz. Bardzo ryzykowny proceder i naprawde niewielki zysk. Naprawde myslisz, ze komus chcialoby sie w to bawic? I co z taka zeskanowana karta zrobisz? Nakupujesz BigMacow albo piwa na openerze?Soosa napisał/a:że jak przejdziesz z terminalem płatniczym wziętym na lewe dane to pokasujesz nawet po kilka razy pojedyncze karty na fikcyjne transakcje :)
pozdrawiam,
dzerrry
Konto bankowe na slupa to jeszcze da sie zalozyc, ale firme z umowa na terminal byloby raczej trudnoSoosa napisał/a:bardziej myślałem o czymś takim, jak konto na fikcyjną firmę i terminal płatniczy z kontem powiązany
pozdrawiam,
dzerrry
Pozdrawiam
Arti
K-5 + SMC DA 18-135mm f/3.5-5.6ED AL (IF) DC WR
olympus -> kodak -> sony -> pentax
Soosa napisał/a:Na stacji metra sporo osób się mieści - szczególnie w godzinach szczytu np. na Ratuszu. Można też zająć pozycję przy wyjściu. Terminal zmodyfikować tak, by miał zasięg 3-5 metrów, do tego komputer odpowiednio szybko naliczający fikcyjne transakcje, wszystko mieści się w plecaku, albo nawet w torbie na kółkach - przechodzisz się peronem i skoś nawet 50 kart za jednym przebiegiem (to nawet nie jest pojemność jednego wagonu metra...). Pociągi w szczycie kursują co 3 minuty. 15 minut skanowania czyli pięć rund po średnio pięćdziesiąt kart i 12 tys PLN teoretycznie konto szybko zasili. W Banku PKO jest bodaj limit 3 transakcji bezdotykowych na dzień - kolejne wymagają autoryzacji PINem
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF