jack  Dołączył: 25 Mar 2007
corn napisał/a:
czy to oznacza, że tylko w wersji 1,10 jest dostęp do menu serwisowego a wyższych nie ma.?

W 1.10 jest znana sekwencja wejścia do menu serwisowego. W późniejszych jeszcze chyba nikt jej nie odkrył, jest też hipoteza że dostęp jest możliwy przy pomocy oprogramowania na pc dostępnego tylko w serwisach Pentax-a. Jaka jest prawda - nie wiem.

maVen  Dołączył: 14 Sty 2008
no to ladnie, ja mam orginal w wersji 1.0 jednak chyba sie spoznilem z szukaniem bo juz nigdzie do swojego GX10 nie moge znalesc tego firmware 1.1

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
maVen napisał/a:
jednak chyba sie spoznilem z szukaniem bo juz nigdzie do swojego GX10 nie moge znalesc tego firmware 1.1
Bo do Samsunga nie było. Tylko do Pentaxa.

corn  Dołączył: 02 Wrz 2007
maVen, Jeżeli chcesz to mam wersję 1.10 nie używaną z opisem readme po angielsku. mogę ci na meila podać.Ale bez tłumaczenia kolejności wykonywania czynności, bo my w szkole angielskiego " nie brali", muszę poczekać aż mi młodzież we czwartek przetłumaczy. A te wszystkie babbelfisze... to na hiszpański , proszę bardzo, ale na polski to już nie.

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Oj, chyba był. Ale nie pamiętam gdzie. :roll: Chyba na stronie Samsunga .

argawen, Dziękuję za pojaśnienie sytuacji. Nie będę się spieszył zatem do nowych wersji. Poza wirelessem oczywiście. Bo kostki do lampy nawet Czesiu nie chce mi sprzedać.

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
corn napisał/a:
na hiszpański , proszę bardzo, ale na polski to już nie.

polecam dodatek FoxLingo do Firefoxa - na polski cos tam potrafi przerzucic, ale nasza jezyk to trudna jezyk dla automatow.

Cytat
Bo kostki do lampy nawet Czesiu nie chce mi sprzedać.
Dowiedz się w Asterze, może oni mają.

[ Dodano: 2008-01-22, 21:28 ]
Dada napisał/a:
Oj, chyba był. Ale nie pamiętam gdzie. :roll: Chyba na stronie Samsunga .
W tej chwili jest tylko firmware 1.30. Nie przypominam sobie, by ktoś się chwalił wersją 1.10 do Sama. Ale przyznaje, nie śledziłem tematu.

l_uka, Dzięki Luka , ale ze względu na konieczność wiarygodności tłumaczenia poczekam dom czwartku. Żebym sam nie został ofiarą "biegnącego po dachu gołego konduktora" jak to z francuskiego przetłumaczył tłumacz wprost . A chodziło o nieizolowany przewód, którym prąd trafiał do tramwajowego silnika z pantografu, znaczy.

corn napisał/a:
Jeżeli chcesz to mam wersję 1.10
To jednak była do Sama ?

argawen, Nie, to jest do Pentaxa K 10 D.

corn napisał/a:
Nie, to jest do Pentaxa K 10 D
Ten, to i ja mam. maVen chyba szuka do swojego Sama GX-10.

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Mówiłem, że było. :-P i to 1.1
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5717

Jest tutaj, razem z instrukcją obrazkową.
http://www.samsungcamera....&keyfield=&key=

Dada napisał/a:
Mówiłem, że było. :-P i to 1.1
Masz zacięcie do szukania :mrgreen: . Ale to pewnie firmware z zablokowanym wejściem do menu serwisowego.
Przez pewien czas po informacji o dodatkowych "fiuczerach" w 1.10 do Pentaxa, można było z tym numerem ściągnąć sobie tą wersję z oficjalnej strony. Ale niestety, po rozpakowaniu, okazało się, że jest to wersja 1.11.

maVen  Dołączył: 14 Sty 2008
chytre cholery, zawsze jak coś pojawia sie co umożliwia swobodne działanie to zaraz zablokują lub zabronią a tłumaczą oczywiście dobrem klienta

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
plwk napisał/a:
Właśnie sprawdziłem, że w trybie M kompensacja błysku nie działa czyli pozostaje kombinowanie ISO, przesłoną i czasem (do minimum 1/180s).

Ciekawe, bo mi działa... A przynajmniej normalnie ustawiam kompensację i zawsze wydawało mi się, że widzę różnicę... :-P

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
jaad75 napisał/a:
A przynajmniej normalnie ustawiam kompensację i zawsze wydawało mi się, że widzę różnicę... :-P

a tak serio - mozesz to potwierdzic? moj DL w M i K10 w X na pewno nie umozliwiaja korekty blysku 540fgz. W Av i P wszystko jest jak byc powinno.

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
corn napisał/a:
argawen, Dziękuję za pojaśnienie sytuacji. Nie będę się spieszył zatem do nowych wersji. Poza wirelessem oczywiście. Bo kostki do lampy nawet Czesiu nie chce mi sprzedać.
Jak nie chcesz robić upgrade-u to kup sobie 360-kę i z niej odpalaj bezprzewodowo 540-kę. :mrgreen:

Skocz do: