greentrek napisał/a:A mnie się wydaje że tą mityczną "radość z focenia" niektórzy traktują jak religię czy światopogląd![]()
Papcio
OM-1 mkII|K5IIs|K5 |Metz 58 AF-1| 540FGZ | trochę szkła | LUMIX DMC-LX3 |DC-GX9 | Flexaret VII | MZ7 i inne starocie, które lubię { K1000, Zorkij, Ami 66 ...}
http://www.papcio.art.pl
Markus napisał/a:The Japanese photographer Kimio Tanaka, who had Ricoh/Pentax insider information in the past and a good track record of reporting relevant information, recently posted on Twitter/X that Pentax is preparing to announce a new “serious and interesting” DSLR camera to replace the recently discontinued K-3 III"
Pentak K3II, GR 3.
Był Pentax K-x, oraz pożyczone K1000 i K200D
https://www.flickr.com/photos/138543993@N07/albums
Blog o moich wędrówkach.
papcio napisał/a:Jak mi cyfrowe wycenili gdybym chciał sprzedać to... i zostawiłem, ale i tak sie kurzy. Analogi to inna bajka.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Rivelv napisał/a:mam ochotę sprzedać aparat.
YM124G, K-5II, K-3II
opiszon napisał/a:Ale co się dziwić że komis wycenia nisko.
Plus martwy system też nie pomaga.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Nie przejmuj się chłopie naszym tutaj pier-do-lo-lo, lepiej wpadnij na kawę!Rivelv napisał/a:Normalnie jak was czytam to znowu mam ochotę sprzedać aparat.
K20D | 17 | ME-Super
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Ryszard napisał/a:Radość z focenia - ja to kupuję!
Radość z focenia nie pyta, czy robisz RAW czy JPEG, czy wgrałeś prawidłowy profil ICC dla drukarki, na ilu dyskach trzymasz backup, ile procent przestrzeni jakiejś tam pokrywa Twój monitor, dlaczego przepłaciłeś za Pentaksa 17 i ile straciłeś odsprzedając obiektywy...
Radość z focenia nie wmawia, że ważne są tylko zdjęcia, że aparat nie ma świetnie wyglądać i dobrze leżeć w ręce, że mógłbyś to wszystko telefonem, że film to snobizm i strata kasy, albo że bez powiększalnika się nie liczy...
Także ten tego, no, róbmy swoje![]()
Nie przejmuj się chłopie naszym tutaj pier-do-lo-lo, lepiej wpadnij na kawę!Rivelv napisał/a:Normalnie jak was czytam to znowu mam ochotę sprzedać aparat.![]()
K-751P, A7-23R, dodatki i dyletanckie pstryki
K20D | 17 | ME-Super
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
jersey napisał/a:Jak fotografowanie to nie jest zawód, to paranie się nim bez "radości z focenia" to masochizm. Fizyczny, umysłowy
jersey napisał/a:Ja się przymierzam do wymiany systemu na Olympusa. Czy tam OMSystem.
Pentax ME i P30, Nikon Z7 II, Canon, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex i to nie wszystko ...
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:Niektórzy dokładają, z różnych powodów, drugi system. Tak było w moim przypadku.
K-751P, A7-23R, dodatki i dyletanckie pstryki