mygosia napisał/a:Takie watki z samplami z obiektywow [nie ograniczajmy sie do bokeh] moznaby pieknie podkleic do stron wikipedii z informacjami o tych obiektywach, wiec to nie zginie.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
opiszon napisał/a:tylko zamiast 2 robić tą samą robotę (tzn wiki + wątki) można by sobie oszczędzić roboty i zrobić to raz a dobrze tylko w wiki
mygosia napisał/a:Tylko pozostaje pytanie - tylko zdjecia, czy z dopuszczalne komentarze....
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
opiszon napisał/a:komentarze do zdjęć
K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
Pentax, szkło, lampy, tło i co?
MateuszG napisał/a:rbucz napisał/a:
Ja mogę przejrzeć nawet 20 stron na ochotnika, tylko jak technicznie to zrobić? kolorowi, odezwijcie się
Ja tak samo, czekamy na opinie kolorowych.
Markus napisał/a:Ogniskowa bez zbędnych dupereli czysta liczba bez mm milimetrów itp,
Markus napisał/a:stałka / 28 / Pentax-A / 2,8
Markus napisał/a:Rozróżnienie na 2 typy i więcej nie trzeba albo jest to stałka albo zoom.
Markus napisał/a:Czyli proponowana struktura wątku obiektywy wygląda następująco :
Obiektywy -> zoomy (zmiennoogniskowe) -> lista
-> stałki (stałoogniskowe) -> lista
Dopisywanie nowych szkiełek tylko w tych dwóch działach.
"Nowy temat" w tej gałęzi forum ma opis "Nowy obiektyw" :
Klikasz na ten przycisk pojawiają się 4 pola z opisem zawartości którą należy uzupełnić bez żadnych spacji itp dosłownie cytując napis na obiektywie.
W przypadku zgodności 4 pól z istniejącym wątkiem na forum nowy temat jest automatycznie odrzucany.
grabber napisał/a:Bedzie jakas selekcja?
Chyba lepiej mniej a lepszych niz byle co aby tylko obiektyw sie zgadzal.
Markus napisał/a:"Nowy temat" w tej gałęzi forum ma opis "Nowy obiektyw"
Markus napisał/a:Klikasz na ten przycisk pojawiają się 4 pola z opisem zawartości którą należy uzupełnić bez żadnych spacji itp dosłownie cytując napis na obiektywie.
W przypadku zgodności 4 pól z istniejącym wątkiem na forum nowy temat jest automatycznie odrzucany.
K100D Super + KIT z CPL marki KING + Pentacon 135/2.8 + pentacon 50/1.8 + helios (weteran, cały w rysach)
Lampa : TOPCA 325CS
opiszon napisał/a:"czy twoja żona ma siostrę"
CytatMoim zdaniem - watki w dziale obiektywy. Z dopiskiem - sample. Szybkie do wyszkukania.
Był Pentax, był Nikon, Jest
5D mark II / 28-70 2.8 L / 50mm 1.4/ Speedlite 580EX
K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10
K-50 / K-70
Moja galeria na 500px :
Markus napisał/a:Moja propozycja jest w miarę ok.
Markus napisał/a:Proponuję tytułować zoomy|Sigma|10-20|4-5,6
W przypadku odmian o tej samej nazwie ale z dodatkową cechą np silnikiem SDM lub występowaniem soczewek asferycznych itp. nazwa z katalogu producenta czyli np. zoomy|Sigma|10-20 HSM|3,5
Z pierwszego członu można zrezygnować więc najprostszy schemat nazywania :
Sigma|10-20|4-5,6
Pentax-A|28|2,8
D-Xenon|18-55|3,5-5,6
K-50 / K-70
Moja galeria na 500px :
K100D Super + KIT z CPL marki KING + Pentacon 135/2.8 + pentacon 50/1.8 + helios (weteran, cały w rysach)
Lampa : TOPCA 325CS
Rafał | K-3 | 23ltd | 43ltd | 77ltd | P100 | S 17-50 | S 100-300 | 8mm rybka| Metz 50 | Benro
sledzik napisał/a:opiszon dobrze prawi, do tego po prostu stworzyć dział z SAMYMI opisami obiektywów i tam wrzucać pi razy oko...
rbucz napisał/a:czy może lepiej poukładać obiektywy np. alfabetycznie, czy np. po ogniskowej czy nazwie - i taki układ trzymać na stałe
mygosia napisał/a:Byłby to watek zamkniety, przyklejony.
W ten sposob by sie wykorzystalo to czym dysponujemy, a jednoczesnie by sie jakos usystematyzowalo.
opiszon napisał/a:ale docelowo wiki