dern napisał/a:Szukałem takiego tematu na forum i nie mogłem znaleźć.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
Istud vinum, bonum vinum, vinum generosum
Reddit virum curialem probum animosum.
Pentax Spotmatic SP | Pentax 6x7
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Dlatego wszelkie pomysły co do likwidacji wanny ucinane są u mnie w zarodku , a majdan jest na niskiej szafce i pralce automatycznej rozkładany. Zamiast płuczki można użyć sporą kuwetę i ok. 1.5 cm od góry nawiercić dużo otworków przelewowych, a dopływ wody przy pomocy słuchawki prysznicowej załatwić ( do większych formatów tak używam).powalos napisał/a:i zlikwidowała wannę
CytatCzy trzeba je płukać w bieżącej wodzie czy nie?
Yeti napisał/a:W przypadku braku wody bieżącej trzeba dokonać co najmniej kilkunasu zmian wodyd (co min 5 min.), dobrze mieszając za każdym razem odbitkami.
Henry napisał/a:Cytat:
Czy trzeba je płukać w bieżącej wodzie czy nie?
Nie trzeba. To że woda będzie szybko przepływać nad emulsją nie przyspieszy tak mocno wypłukiwania z emulsji (minimalnie przyspieszy, ale szkoda hektolitrów wody).
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
Yeti napisał/a:Lepiej płukać dłużej niż krócej, z dobrego papieru w temperaturze 20 - 25 stopni emulsja nie zacznie odklejać się szybko. kiedyś trzymałem zdjęcia w wodzie 3 dni (z lenistwa) i nic się nie stało.
Nie dało się przecedzić ?Leszeg napisał/a:Gdy wróciłem w kuwecie papier pływał osobno, a emulsja osobno...
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
No właśnie nie muszą . Ta płuczka jest tak zbudowana, że woda cały czas cyrkulując w płaszczyźnie pionowej powoduje nieustanny ruch odbitek po obwodzie płuczki i nie dośc, że się nie sklejają, to jeszcze samoczynnie każda się obraca wielokrotnie.Jasiek Matacz napisał/a:to nie ma siły-muszą się sklejać,
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram