ME Super A i szkła
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
YM124G, K-5II, K-3II
Najczęściej używane: K-1, K-3iii, 150-450, P24-70. Ulubiony K5iis. Sporo innych szpejów - spytaj.
RPM napisał/a:Śrubokręt raczej nic nie poprawi. Może nawet pogorszy, bo AF będzie bardziej losowy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Na tablicy testowej montowanej na statywie z pionową ścianą do celowania i z pochylnią pod kątem 45* z zerem w płaszczyźnie ostrzenia i dokładną podziałką w górę i w dół. Plastikowe ustrojstwo montuję na statywie, tak aby płaszczyzna ostrzenia była w pionie i na pochylni widzę głębię ostrości. Aparat też na statywie, przed każdym strzałem ręcznie gubię ostrość, wyzwalam wyzwalaczem radiowym z 3 sekundowym opóźnieniem.RPM napisał/a:Śrubokręt raczej nic nie poprawi. Może nawet pogorszy, bo AF będzie bardziej losowy. Co to za serwis był? Opto-technika? W jaki sposób ustaliłeś wartość korekty?
Nie, tylko z tym obiektywem, ale inne to PLM albo DC, z sigmami też nie mam problemu. Jeszcze mam 50 kita, ale ten działa nz śrubokręcie i z nim też nie mam problemu. Na manualach z serii A mikro regulację mam ustawioną na 2-plwk napisał/a:germario, czy z innymi zoomami nie masz problemu z ostrzeniem w całym zakresie?
ME Super A i szkła
Pozdrawiam
rychu napisał/a:germario, musisz mieć body z dostępem i kodem. Procedurę masz opisaną https://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=44204&postdays=0&postorder=asc&start=80
ME Super A i szkła
plwk napisał/a:Czy sprawdzałeś działanie tego obiektywu na innych body?
ME Super A i szkła
YM124G, K-5II, K-3II
rychu napisał/a:germario, też miałem problem z ostrzeniem 50-135. W dolnym zakresie ok, ale w górnym huśtawka. Autoryzowany serwis wymienił taśmy transmisyjne i śmiga jaktalala.
ME Super A i szkła